Statige torenspitsen zijn een opvallende toevoeging aan je tuin en kinderen van alle leeftijden vinden het heerlijk om in de zijkanten van de bloemen te knijpen om de mond van de draak open te doen. Als je statige torenspitsen uit zaad plant, moeten ze binnenshuis worden gestart voordat ze naar buiten gaan om te groeien. In USDA-zones zeven tot 10 kunt u hun wortelstokken in de grond laten. Als je echter in een koelere zone woont, moet je ze opgraven voordat ze buiten kunnen worden geplant. Ze zijn favoriet bij kinderen vanwege hun grote bladeren en sommige soorten hebben interessante schakeringen.
Celosia

Als je een dramatische hoogte aan je tuin wilt toevoegen, overweeg dan om een ​​paar Celosia-tuinplanten te planten. Deze planten zijn niet voor de zwakkeren. Ze gedijen goed in de volle zon, maar houden er niet van om oververzadigd te zijn. Naast het toevoegen van hoogte aan je tuin, is celosia ook eetbaar. Afhankelijk van de variëteit kun je de bladeren eten of de bloemen snijden voor arrangementen.
Geranium

Hoewel het moeilijk is om onderscheid te maken tussen geranium en pelargonium, hebben de twee soorten enkele overeenkomsten. Hoewel beide planten vergelijkbare groeigewoonten hebben en gewend zijn om in dezelfde grond te groeien, zijn geraniums niet inheems in de tropen en mogen ze niet als buitenbloem worden gebruikt. Desondanks kunnen geraniums met succes in een tuin worden gekweekt. Dit is waarom.
Wilde wingerd

De Virginia Creeper-tuinplant is een onderhoudsarme, bladverliezende wijnstok die bloeit van juni tot juli. De bloemen zijn onopvallend en veranderen in ronde bolvormige vruchten. De vruchten zijn zeer giftig, maar vogels genieten van de smaak. De Virginia Creeper-plant is echter vatbaar voor sprinkhanen, schubben en Japanse kevers. Om deze reden is het belangrijk om de plant regelmatig te snoeien.
UpTick coreopsis

Als je van grote, kleurrijke bloemen houdt, wil je zeker een paar UpTick coreopsis in je tuin planten. Deze tweekleurige plant bloeit de hele zomer en heeft een compacte groeiwijze. Deze plant kan overleven in de zones vier tot en met negen en is ziekteresistent. De gele en rode variëteiten hebben een heuvelachtige groeiwijze en hebben grote, felgele bloemen met kastanjebruinrode centra.
Hanekam celosia

Een paar dingen om te overwegen voordat u hanekamcelosia-tuinplanten plant. De plant heeft volle zon, een warme temperatuur en vochtige grond nodig om te kunnen ontkiemen. In de zones 10 en 11 mag de plant voor de laatste nachtvorst binnen gestart worden. Zodra het klaar is om buiten te worden getransplanteerd, dunt u de zaailingen uit tot 15 tot 20 cm uit elkaar. Zodra de grond vochtig genoeg is, verplaatst u de planten naar de zon.