Enkele van de meest voorkomende en vaak over het hoofd geziene tuinplanten zijn eetbaar of giftig. Castorboon is bijvoorbeeld een snelgroeiende eenjarige met grote bladeren en geclusterde bloemen. Alle delen van deze plant, inclusief het zaad, zijn giftig voor mensen en kleine dieren. Lees verder om meer te weten te komen over vier van de meest giftige tuinplanten die je moet vermijden. Het kan ernstige ziekten veroorzaken als het wordt gegeten. Dus, als je planten voor je tuin overweegt, zorg er dan voor dat je je planten verstandig selecteert.
Intercrops

Er zijn veel voordelen aan het tussenplanten van uw tuinplanten. In dit artikel leert u de basisprincipes van intercropping en hoe dit uw tuinsucces kan vergroten. U leert ook hoe intercropping verband houdt met vruchtwisseling. Je leert welke planten goed samengaan met anderen en wat je moet vermijden. Vervolgens kunt u beginnen te experimenteren met het tussenplanten van uw eigen tuin. Je zult er versteld van staan ​​hoeveel beter je resultaten zullen zijn!
Daglelies

Daglelies als tuinplant zijn de perfecte aanvulling op een bloembed. Ze zijn veelzijdig en veerkrachtig en groeien goed in de meeste bodemgesteldheden. Afhankelijk van de variëteit kunnen ze op verschillende locaties worden geplant, van glooiende grond tot droge grond. Voor het beste resultaat plant u ze in de grond, waar hun wortels diep zullen reiken. Je kunt ze ook in potten kweken. Hier zijn enkele handige tips voor het kweken van daglelies:
Chrysanten

Hoewel chrysanten populair zijn in het bloemistenvak, zijn ze niet altijd geschikt voor gebruik in de tuin. Hoewel sommige mensen chrysanten misschien lastig vinden, zijn ze in feite veel gemakkelijker te verzorgen dan de meeste tuiniers denken. Chrysanten zijn prachtige planten voor in de tuin omdat ze in de nazomer en herfst voor levendige kleuraccenten zorgen.
Lupines

Lupines zijn veelzijdige tuinplanten die als borderplant of als haag gebruikt kunnen worden. Lupines groeien heel vroeg in het voorjaar en moeten worden geplant waar u ze wilt hebben. Door hun diepe wortelstelsel verdragen ze geen natte winter. Ze tolereren ook geen transplantatie. Om deze reden worden ze niet aanbevolen voor containertuinen. Als u echter besluit ze te kweken, moet u rekening houden met de volgende overwegingen.
Kamperfoelie

Kamperfoelie is een vasthoudende klimmer en trekt een overvloed aan bestuivers aan, waaronder meer dan een dozijn verschillende soorten Lepidoptera, de orde van vlinders en motten. Rupsen knabbelen op de bladeren terwijl ze migreren naar verpopping, maar ze kunnen ook ontbladering veroorzaken. Rupsen kunnen ook gaten in bladeren en natte uitwerpselen op bladoppervlakken veroorzaken. Gelukkig kun je dit ongedierte elders omleiden.