Bij het kiezen van welke tuinplanten je wilt laten groeien, is het handig om te begrijpen wat ze zijn. Hier zijn enkele voorbeelden: bloemen, vaste planten, heesters, kalebassen en kruiden. Deze zijn allemaal handig in de tuin, maar u moet er rekening mee houden dat sommige giftig zijn en niet in de buurt van kleine dieren mogen worden gekweekt. Ze zijn echter esthetisch aantrekkelijk en kunnen een welkome aanvulling zijn op uw tuin. Hier zijn enkele voorbeelden van elk type plant en waar ze het beste voor zijn.
Bloemen

Een prachtige bloementuin kan de visuele aantrekkingskracht van elk eigendom versterken. Het kunnen eenjarigen of vaste planten zijn en uw buren jaar na jaar verblinden. U kunt beginnen met zaad of transplantaties kopen bij een tuincentrum. Zorg ervoor dat u de instructies voor het planten volgt. Hier zijn enkele richtlijnen voor bloeiende planten. Als je wilt dat je bloemen het hele jaar door bloeien, plant ze dan in het voorjaar. Om meer bloemen te krijgen, kunt u proberen een kleine hoeveelheid compost aan de grond toe te voegen voordat u gaat planten.
Vaste planten

Vaste planten zijn een geweldige manier om kleur aan uw landschap toe te voegen, terwijl ze toch heel weinig onderhoud vergen. U kunt een verscheidenheid aan verschillende kleuren en bladsoorten kiezen die bij elk type tuin passen. Penstemon produceert bijvoorbeeld buisvormige roze, lavendel, blauwe, witte en rode bloemen. Het blad is ook aantrekkelijk en sommige soorten hebben felgekleurde bladeren. Penstemons kunnen het beste in het midden van een bed worden geplant, waar ze veel direct zonlicht krijgen.
Struiken

Een verscheidenheid aan struiken kan kleur en bladtextuur aan uw tuin toevoegen. Enkele populaire soorten struiken zijn hortensia’s, azalea’s, rozen, vlinderstruiken, buxus en arborvitae. Let er bij het kiezen van heesters op dat je een plant kiest die in de volle zon gedijt, maar ook wat schaduw verdraagt. Ze moeten ook voldoende vocht krijgen, maar je kunt ze op elk moment van het jaar planten.
kalebassen

Je kunt kalebassen kweken als tuinplanten als je weet hoe je ze het beste kunt oogsten. Kalebassen kunnen er lang over doen om te rijpen, maar zodra ze hun harde, glanzende schelpen hebben ontwikkeld, zijn ze klaar om te oogsten. De stengels van kalebassen zijn taai en moeten zorgvuldig worden gesneden als je de vruchten wilt oogsten. Als je kalebassen wilt bewaren om op te eten, kun je ze op een koele plaats in je voorraadkast of koelkast bewaren en kun je ze plukken als ze klaar zijn om te eten. Oogst ze zodra ze klaar zijn om te oogsten, maar zorg ervoor dat je ze plukt voor de eerste nachtvorst.
vetplanten

De populariteit van vetplanten als kamerplanten staat buiten kijf. Ze kunnen gedijen in alle soorten klimaten, waaronder zeekliffen, vochtige jungles, kurkdroge woestijnen en ijskoude bergen. Ondanks de wisselende klimaten kunnen vetplanten gelukkig groeien en gedijen bij kamertemperatuur. Vetplanten zijn geweldige tuinplanten omdat ze het hele jaar door kleur, textuur en groen aan het huis toevoegen, en ze bloeien ook seizoensgebonden.
eenjarigen

De meeste eenjarigen worden direct in de tuingrond gezaaid, hoewel sommige in de late winter of het vroege voorjaar binnenshuis onder lampen moeten worden gestart. Eenjarigen zijn gegroepeerd in drie hoofdcategorieën: eenjarigen, tweejarigen en vaste planten. Verschillende soorten eenjarige planten kunnen het beste op verschillende locaties worden gezaaid en moeten worden gezaaid op een diepte van twee tot drie keer de diameter van het zaad. Je kunt van veel eenjarigen zaailingen kopen en ze meteen in een pot laten groeien.
Potplanten

Er zijn volop keuzemogelijkheden voor potplanten voor in de tuin. Deze kunnen een tropisch gevoel toevoegen en een ton hoogte toevoegen aan de container. Bananenplanten zijn gemakkelijk te verzorgen en hebben alleen water en zonlicht nodig. Ze verdragen ook halfschaduw, hoewel de bloemen niet zo indrukwekkend zullen zijn als ze in de volle zon worden gekweekt. Als je kleur aan je container wilt toevoegen, probeer dan een paarse koningin.