Het woord tuin komt van verschillende Oud-Engelse woorden, waaronder Middelengelsgardyn, Anglo-Normangardin, Frankishgardo en Proto-Germanicgardo. Het woord tuin is afgeleid van de Frankische verbogen vorm *gardo, en de laatste -in komt van een Romaans verkleinwoord van *gard. Old Frenchjart is een verkleinwoord van tuin. Tegenwoordig wordt het woord tuin meestal gebruikt om te verwijzen naar een aangelegd gebied.
Water geven

Hoe vaak moet je je tuin water geven? Dit hangt grotendeels af van de grondsoort die je hebt. Klei en leem hebben de neiging om water langer vast te houden dan zandgrond en hebben vaker water nodig. Bovendien is zwaarder weken beter voor planten, die diepere wortels zullen ontwikkelen. Hier zijn enkele tips voor het bewateren van uw tuin. Volg deze tips om ervoor te zorgen dat je planten goed water krijgen. Hier zijn enkele belangrijke tips voor het bewateren van uw tuin.
bodemstructuur

De bodemstructuur is van cruciaal belang voor de groei van planten. Gezonde grond is kruimelig en laat lucht door. Het zorgt er ook voor dat water kan weglopen en planten de voedingsstoffen kunnen bereiken die nodig zijn voor groei. U kunt de drainage van uw grond controleren door een percolatietest uit te voeren. Als uw grond te droog of te nat is, kunt u deze bewerken met organisch materiaal of compost. Organische stoffen zoals compost, bladschimmel en mest helpen harde grond af te breken en de structuur ervan te verbeteren.
Nat maaisel

Nat gemaaid gras kan een uitstekende bron van stikstof zijn voor uw tuingrond. Het is een goed idee om dit maaisel te mengen met een uitgebalanceerd mengsel van koolstofafgevende organische toevoegingen. Items die koolstof afgeven, beluchten de grond, voorkomen overtollig vocht en vullen de stikstof aan. Om het maaisel te composteren, verspreidt u ze in een laag van één tot twee centimeter. De resulterende grond ruikt naar vers geplukt hooi.
Preventie van plantenziekten

Er zijn verschillende praktijken om plantenziekten te helpen voorkomen. Over het algemeen omvatten ze het kiezen van ziekteresistente variëteiten, het schoonhouden van de grond en de plantenwortels en het gebruik van druppelirrigatie om het waterverbruik te minimaliseren. Zorg er bij het selecteren van cultivars voor dat u die kiest die ziekteresistent zijn of tolerant zijn voor het specifieke type ziekte dat u probeert te voorkomen. U kunt ook veelvoorkomende tuinproblemen voorkomen door de symptomen van specifieke ziekten te leren kennen. Op deze manier bent u beter voorbereid op een uitbraak van een ziekte.
Berichten

Berichten voor tuinborden zijn een uitstekende manier om bezoekers aan te moedigen om van uw landschapsarchitectuur te genieten. Tuinborden zijn er in verschillende uitvoeringen en kunnen elke gewenste boodschap overbrengen. Ze kunnen speels of sentimenteel zijn, praktisch of patriottisch. Hier zijn enkele voorbeelden:
Veelvoorkomende tuingereedschappen

De schop is het meest gebruikte tuingereedschap, op de vork na. Een schop is er in verschillende soorten en maten en is handig voor meerdere taken. Het kan gaten in de grond graven om zaden te planten, of het kan worden gebruikt voor het opscheppen van planten en hun wortels. Sommige schoppen zijn waterafstotend, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik bij het bewateren van planten. Een handdoek is een ander essentieel tuingereedschap. Het is een handig hulpmiddel om overal te hebben en past overal.