Er zijn veel manieren om uw grond te testen, van contact opnemen met uw provinciale coöperatieve uitbreidingskantoor tot het kopen van een doe-het-zelf-grondtestkit. De resultaten van een bodemonderzoek vertellen u precies welke voedingsstoffen er in uw bodem ontbreken en wat u hieraan kunt doen. Hoewel een doe-het-zelf-grondtestkit niet zo gedetailleerd zal zijn, geeft het je een goed idee van wat je grond nodig heeft. Of je een goede, gemiddelde of arme grond hebt, is een persoonlijke beslissing en zal uiteindelijk afhangen van je doelen voor je tuin.
Water

De hoeveelheid water die een plant nodig heeft, is afhankelijk van de grootte, het type en het klimaat. Grote planten hebben bijvoorbeeld meer water nodig dan kleinere, pas geplante planten, en het grondtype bepaalt de frequentie van het water geven. Grondsoorten met licht zand en klei zullen elke dag meer water nodig hebben. Voor kuipplanten is bij warm weer dagelijks water geven vereist. Het is echter veilig om uw planten twee keer per dag in de vroege ochtend of late namiddag water te geven. Zorg ervoor dat de grond droog is voordat je hem water geeft, want nat gebladerte bevordert de schimmelgroei.
Hakselhout

Dode bladeren zijn een geweldige bron van gratis mulch voor uw tuin. Je kunt ze in de herfst verzamelen en bewaren voor de winter. De gesnipperde bladeren zullen beter hun positie behouden dan ongesnipperde bladeren. Voor het versnipperen van het blad kunt u een bladhakselaar of grasmaaier gebruiken. Als je geen bladvernietiger hebt, kun je een zak compost gebruiken in plaats van bladeren. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat dit type mulch niet zo snel vergaat als bladeren die niet zijn versnipperd.
Bomen

Als je een tuin hebt, zijn er veel voordelen aan het hebben van bomen. De natuurlijke voordelen van bomen zijn onder meer het vastleggen van koolstof, het verminderen van luchtvervuiling, het opslaan van water en voedingsstoffen en het aantrekken van dieren in het wild. Sommige bomen zorgen ook voor eetbare opbrengsten. Je vraagt ​​je misschien af ​​of ze de moeite waard zijn om ze te verplaatsen. Gelukkig zijn er bomen die bij vrijwel elke tuinstijl of grootte passen. Lees verder voor 19 geweldige opties voor uw kleine ruimte.
containers

Het gebruik van containers voor tuinieren heeft veel voordelen. Je kunt niet alleen experimenteren met verschillende planten, maar je kunt ook hun omgevingscondities beheersen. Je kunt tere planten meer licht geven of de grond uitdrogen als je een Siberische crabapple kweekt. Je kunt voorkomen dat een plant te ver uitspreidt door een oude blikken emmer of hangende draadmand te gebruiken. Je kunt ook geld besparen en een oude roeiboot recyclen voor een tuin.
hekken

Als je van plan bent om een ​​privétuin aan te leggen met een zitgedeelte buiten, dan is een schutting een uitstekende keuze. Een hek is een geweldige manier om de grenzen van het gebied af te bakenen en privacy te creëren voor uw gasten. Het kan een goede manier zijn om dieren uit de tuin te houden. Omheiningen voor in de tuin zijn vaak gemaakt van duurzame, sterke stof. Kies uit een verscheidenheid aan stijlen en kleuren die bij uw persoonlijkheid en tuinindeling passen.
Verbeelding

Verbeelding in de tuin is een concept dat al eeuwen wordt gebruikt door mensen uit alle lagen van de bevolking. Het onderzoekt manieren waarop een tuin de verbeelding van mensen van verschillende culturen kan prikkelen. Het onderzoekt ook de rol van culturele veranderingen, evenals de materialiteit en betekenis van tuinen. Door dit concept als basis voor een creatief proces te gebruiken, zal dit boek lezers helpen hun eigen creatieve processen te ontwikkelen en deel te nemen aan fantasierijk spel.
Gebouwen

Gebouwen in de tuin zijn over het algemeen fantasievolle constructies. Ze verdelen de binnenruimte van de tuin in kleine cellen die een schilderachtig uitzicht bieden. De meeste tuinstructuren kunnen het hele jaar door worden gebruikt. De basisindeling van zowel een tuin als een hofje is vergelijkbaar, maar ze verschillen in hun specifieke architectonische kenmerken. De architectuur van deze structuren kan verband houden met het ontwerp van typische woonruimten, of op de een of andere manier de omgeving weerspiegelen.