Er zijn veel verschillende soorten tuinen die u in uw achtertuin kunt maken. Of u nu groenten en fruit voor uw gezin wilt verbouwen, of kruiden die u bij het koken kunt gebruiken, er is altijd een soort tuin voor u. De beste manier om uw tuin te plannen, is na te denken over wat uw gezin zal eten en welke kruiden u wilt proberen. Je kunt zelfs een combinatie van verschillende planten planten voor een werkelijk schitterende tuin. Elk type tuin heeft andere onderhoudseisen, dus kies zorgvuldig.
Zelf groenten en fruit kweken

Als je een kleine ruimte hebt en geen kennis van tuinieren, dan kun je toch je eigen groenten en fruit in je tuin verbouwen. Hoewel het misschien wat meer moeite kost, kun je in een kleine ruimte massale oogsten van heerlijk eten produceren. Hier zijn enkele eenvoudige tips om u op weg te helpen. – Kleine vruchten zijn gemakkelijker te kweken en zijn geweldig voor containers of hangende manden. Als u problemen heeft met ongedierte, kunnen netten of kooien u helpen. – Ze zijn geweldig voor het aantrekken van nuttige insecten.
Zelf kruiden kweken

Er zijn een paar dingen waar u op moet letten bij het kweken van kruiden in uw tuin. Om te beginnen heb je geschikte containers, zaadpakketten en aarde nodig. Sommige kruiden groeien agressief in je tuin, dus ze kunnen het beste in potten worden gekweekt of in de grond worden begraven. Door potten te gebruiken, houd je sommige van de meest agressieve kruiden uit je tuin, terwijl je sommige kruiden in containers kunt kweken, zoals gerecyclede plastic flessen of blikjes.
Een moestuin aanleggen

Het plannen van een moestuin vereist een zorgvuldige afweging. Kies voor een goed begin je favoriete groenteplanten en schets het perceel op ruitjespapier. Groenten hebben tussen de zes en acht uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Ze kunnen onder- of overgeproduceerd worden als ze niet de vereiste hoeveelheid licht ontvangen. Ze zijn ook vatbaar voor plagen en ziekten als ze niet genoeg water krijgen. Als u uw tuin in een zonnig gebied plant, overweeg dan om deze in de buurt van een waterbron te plaatsen.
Een bloementuin aanleggen

Het plannen van een bloementuin voor uw tuin kan een overweldigende taak zijn. Van het kiezen van kleuren tot het vinden van de perfecte planten voor uw eigendom, het kan een uitdaging zijn om te weten waar u moet beginnen. Hoewel u uw beslissing misschien kunt nemen op basis van uw persoonlijke voorkeuren, is het een goed idee om een ​​professional te raadplegen om de juiste timing te garanderen. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden bij het plannen van uw bloementuin. Overweeg om te beginnen de timing en omstandigheden van uw locatie.
Een sappige tuin aanleggen

Vetplanten groeien goed in verschillende bodemgesteldheden en kunnen ook goed gedijen in rotstuinen. Om een ​​uitstekende grondmix voor vetplanten te creëren, begint u met het mengen van organisch materiaal en een grof drainagemateriaal zoals zand, puimsteen, perliet of klein grind. Verpletterd graniet kan ook worden gebruikt. Je kunt ook overwegen om een ​​paar kruiden te kweken, zoals rozemarijn. Dit is een andere plant die regelmatig, onregelmatig water en zonlicht geniet.
Een kruidentuin aanleggen

Als u een kruidentuin wilt beginnen, zijn er verschillende dingen waar u rekening mee moet houden. Om de beste planten voor uw tuin te kiezen, moet u aan uw eigen smaak denken. U kunt kiezen uit verschillende populaire kruiden, zoals oregano, koriander en lavendel. Let bij het kiezen van je kruiden op hun licht-, grond- en hoogtevereisten. Sommige kruiden zijn zelfs meer geschikt voor gebruik binnenshuis als kamerplant. Zorg ervoor dat je begrijpt welke soorten planten agressief zijn en welke extra licht nodig hebben, zoals LED’s of koelwitte fluorescerende lampen.