De materiaalsoorten die voor Tuinmeubelen worden gebruikt, kunnen sterk verschillen. U kunt kiezen uit teak, rotan, kunststof rotan of aluminium. Hier zijn enkele aanbevelingen over de materialen die worden gebruikt voor de meest populaire stijlen van tuinmeubilair. Deze materialen zijn gemakkelijk te onderhouden en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, stijlen en ontwerpen. Lees verder om een ​​beter idee te krijgen van welk type materiaal bij uw behoeften past. Enkele voorbeelden zijn de Very outdoor sofa, MADE outdoor sofa en kunststof rotan tuinmeubelen.
Teakhout

Voor het onderhoud van uw teakhouten tuinmeubelen dient u deze minimaal twee keer per jaar te wassen. Borstel in het voorjaar al het vuil en puin weg. Week het dan in de tuinslang. Breng na het weken een teakreiniger aan op een spons en laat deze vier tot vijf minuten intrekken. Zodra het teakhouten meubel schoon is, gebruikt u een schuursponsje om eventueel achtergebleven vuil te verwijderen. Spoel het meubel goed af en laat het drogen.
rotan

Er zijn veel voordelen aan het hebben van rotan tuinmeubelen. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en verkrijgbaar in verschillende kleuren. U kunt ook kiezen uit verschillende maten en stijlen. Sommige rotan tuinmeubelsets kunnen worden uitgebreid voor extra zitplaatsen, terwijl andere niet met elkaar compatibel zijn. Als u uw leefruimte buiten wilt maximaliseren, kunt u overwegen rotanmeubels met opbergruimte te kopen.
Synthetisch rotan

Als u rotanmeubels voor uw buitenruimte wilt kopen, moet u beslissen of natuurlijk of synthetisch de beste optie is voor uw behoeften. Natuurlijk rotan wordt geoogst van de palmbomen van Azië en Australië. Synthetisch rotan daarentegen is gemaakt van kunstmatige vezels. Hoewel beide duurzaam zijn, is het belangrijkste verschil tussen natuurlijk en synthetisch rotan het gewicht van het materiaal.
Aluminium

Gegoten aluminium tuinmeubelen zijn een uitstekende keuze als u op zoek bent naar hoogwaardige tuinmeubelen. Aluminium roest of rot niet en heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Het kan er jarenlang als nieuw uit blijven zien door het eenvoudig af te vegen. Kussens hebben misschien wat meer verzorging nodig, maar ze nemen weinig ruimte in beslag en zijn gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast is aluminium een ​​sterk en duurzaam materiaal dat verrassend makkelijk schoon te maken is.
rieten

Als je stijlvolle rieten tuinmeubelen aan je huis wilt toevoegen, moet je weten hoe je er goed voor moet zorgen. Outdoor rieten meubelen hebben weinig onderhoud nodig en zijn bestand tegen barre weersomstandigheden. Je kunt de kussens zelfs in de machine wassen, waardoor ze handiger zijn dan ooit. Het is belangrijk om je rieten buitenmeubels schoon te houden – veeg ze schoon na een regenbui of een andere natte reden. En vergeet niet om het regelmatig af te stoffen!
Natuurlijk rieten rotan

Rotan is een plant die groeit in regenwouden over de hele wereld. Het wordt meestal in meubels geweven en dit soort materiaal is algemeen bekend als riet. Maar in tegenstelling tot rotan, dat van nature bestand is tegen vocht en schimmels, is natuurlijk wicker gevoelig voor vervaging en schade door water. Dit materiaal is bijzonder kwetsbaar voor UV-stralen, waardoor het schimmel en meeldauw kan ontwikkelen.
Hout

Om houten tuinmeubelen te onderhouden, zijn er een aantal eenvoudige tips die u kunt volgen. Terwijl het schoonmaken en onderhouden van houten meubelen in de zomer eenvoudig is, wordt het in de winter moeilijker. U kunt warm zeepsop gebruiken om uw meubels te wassen. Vermijd het gebruik van hogedrukreinigers of sterke chemicaliën, omdat deze producten de houtstructuur verzwakken en doen splinteren. Het gebruik van een houtconservering of verf van goede kwaliteit zal deze problemen helpen voorkomen.