Of je nu een grote of kleine tuin hebt, je kunt kiezen uit een reeks tuinmeubelen om de perfecte ontspannende omgeving te creëren. Bankstellen zijn een populaire keuze voor grote tuinen en bieden naast een degelijke en aantrekkelijke uitstraling het ultieme comfort. Bistrosets, die hun oorsprong vonden in het negentiende-eeuwse Frankrijk, zijn ook tegenwoordig populair. Meestal bestaan ​​ze uit pubkrukken en een ovale of ronde cafétafel. Hoewel de meeste van ijzer zijn gemaakt, zijn er ook andere materialen verkrijgbaar. Bistrosets kunnen zowel comfortabel als stijlvol zijn in elke tuin.
Aluminium is licht van gewicht, maar kwetsbaar om rond te waaien bij harde wind

Gepantserd beton en tankstaal bieden een goede bescherming tegen explosies, maar zijn op veel plaatsen zwaar en onbereikbaar. Daarentegen is aluminium licht en gemakkelijk te vervoeren. Onderzoekers van SIMLab, de Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie, werken aan het ontwerpen van aluminium constructies met een hoge mate van bescherming. Hier zijn enkele voorbeelden van toepassingen waarbij aluminium bijzonder geschikt is. Dit metaal is schokbestendig en heeft als voordeel dat het zeer flexibel is.
Hars is weerbestendig

Hars is weerbestendig voor tuinmeubelen. Het materiaal is geweven over een metalen frame en is waterdicht, waardoor het geen vocht van het weer opneemt. Omdat hars is gemaakt van gerecyclede plastic flessen en andere gerecyclede materialen, zal het niet verslechteren onder invloed van regen, sneeuw of zonlicht. Als u echter een meubel van rieten hars heeft, moet u ervoor zorgen dat het goed wordt onderhouden om zijn vorm en kleur te behouden. Dit type meubel heeft ook weinig onderhoud nodig, omdat het vlechtwerk eenvoudig met een doek kan worden afgeveegd of in de zon kan worden gedroogd.
Rotan is onderhoudsarm

Als je op zoek bent naar onderhoudsarme tuinmeubelen, dan is rotan een goede keuze. PE rotan is een synthetisch alternatief voor echt rotan, maar is net zo weerbestendig. Het is ook UV-bestendig, waardoor het een goede keuze is voor plaatsing buitenshuis. In tegenstelling tot hout vervaagt of verkleurt het niet onder fel zonlicht. En daar houden de voordelen niet op. U kunt hoezen kopen om uw meubels te beschermen tegen slechte weersomstandigheden.
Roestvrij staal is duurzaam

Als je op zoek bent naar een duurzaam materiaal voor je tuinmeubelen, dan is RVS wellicht een goede keuze. Roestvast staal is een soort legering die 10,5% chroom moet bevatten. Hoe hoger de hoeveelheid chroom, hoe beter het staal bestand is tegen corrosie. Hoewel roestvrij staal roest en corrosie weerstaat, is het nog steeds vatbaar voor vlekken en andere omgevingsfactoren.
Teak is bestand tegen rot

De natuurlijke oliën in teakhout beschermen tegen de elementen, waaronder rot, insecten en regen. Bovendien stoten ze vocht af en voorkomen ze dat het hout uitdroogt. In combinatie met een hoog silicagehalte zijn teakhouten meubelen ideaal voor buiten. Zelfs in de meest regenachtige klimaten zijn teakhouten tuinmeubelen bestand tegen rot, vocht en insectenschade. En omdat teak van nature bestand is tegen tal van andere elementen, kan het op vrijwel elke locatie worden geplaatst en gaat het seizoen na seizoen mee.
Plastic is een goedkopere optie

Als u op zoek bent naar meubels die de bank niet kapot maken, overweeg dan plastic. Kunststof ligbedden en stoelen zijn voor veel huiseigenaren een kosteneffectieve optie. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende felle kleuren en kunnen naar eigen smaak worden aangepast. Behalve dat ze licht van gewicht zijn, houden kunststof meubelen ook geen vocht vast en rotten ze niet zoals houten meubelen. Hoewel kunststof meubelen niet de meest duurzame tuinmeubelen zijn, biedt het wel een goed alternatief voor smeedijzer.