Of je nu een kipfilet of een stuk ribben kookt, je hebt waarschijnlijk het woord ‘barbecue’ gehoord. Maar wat is het precies? Wat zijn de ingrediënten? En wat moet u weten over de veiligheidsmaatregelen? Lees verder voor enkele tips. Na het lezen van dit artikel ben je goed op weg om te barbecueën. En zorg ervoor dat je geniet terwijl je het doet!

tradities

De etymologie van het woord barbecue is Afrikaans en de traditie vindt zijn oorsprong in de Afrikaanse keuken. De tot slaaf gemaakte Afrikanen die barbecues voor blanken kookten, werden grotendeels gewist uit de moderne Amerikaanse barbecuecultuur, die hen behandelt als hersenloze vleeskokers. Toch is de geschiedenis van de barbecue rijk aan invloeden uit de Afrikaanse diaspora. De barbecue kent veel regionale variaties, waaronder jerk in Jamaica en anticuchos in Peru, en zelfs kooktradities in de koloniale Pampa’s.

ingrediënten

Een van de meest elementaire ingrediënten voor barbecuesaus is tomaat. De meeste barbecuesauzen bevatten tomaat en azijn, met een paar extra ingrediënten. Omdat barbecuesaus meestal zuur is, wordt het vaak gemaakt van tomatenpuree, maar sommige zijn pittiger dan andere. Gerookte paprika is bijvoorbeeld veel rokeriger dan gewone paprika. Er zijn veel variaties op deze barbecuesaus. Hier zijn enkele veelvoorkomende en hun respectievelijke gebruik:
technieken

Barbecue is een term die het koken van vlees op een laag vuur beschrijft. Deze manier van koken wordt ook wel low and slow genoemd. De lange kooktijd breekt collageen af ​​en smelt vet, wat zorgt voor heerlijk mals vlees. Barbecuetechnieken zijn vergelijkbaar met roken en mensen gebruiken deze term vaak voor kip. Lees verder voor enkele tips en technieken. Barbecue is een leuke en gemakkelijke manier om heerlijk, vers voedsel te bereiden.
Veiligheidsmaatregelen

Nu de zomermaanden warmer worden, zijn barbecues buiten een heerlijke manier om af te koelen. U moet er echter aan denken om veiligheidsmaatregelen te volgen bij het grillen, inclusief het nemen van de juiste afstand tot gebouwen en terrasoverkappingen. Controleer ook bovengrondse bomen op takken. Volg de gebruikershandleiding van de barbecue voor meer informatie. Controleer ook op eventuele schade of losse fittingen. Gebruik vlambestendige kleding. U mag nooit zonder brandblusser gaan.
oorsprong

De oorsprong van barbecue heeft vele oorsprongen. De vroegste voorbeelden komen uit het Caribisch gebied, waar de inheemse Taino-bevolking een vergelijkbare methode gebruikte om vlees boven hete kolen te koken. In de 16e eeuw legden Spaanse ontdekkingsreizigers de praktijk van barbacoa vast. De Taino bewaarde het vlees ook door het in de zon te drogen, zodat het op lange reizen kon worden vervoerd. Later evolueerde de praktijk naar de bereiding van schokkerig, een soort gedroogd vlees.